Heipsan!

Olen kolmekymppinen nainen ja asustelen Helsingissä. Olosuhteiden pakosta olen viime aikoina yrittänyt kääntää elämäntapojani terveellisempään suuntaan. En ole alkoholin suurkuluttaja vaan suurin paheeni on karkit ja muut herkut.

Ensimmäinen herätys tuli syyskuun alussa kun olin työpaikan puolesta kuntotestissä. Siis kunto itsessään on ikäisekseni hyvä. Mutta.. aina se mutta... Ensinnäkin rasvaprosentti on liian korkea. Toisekseen selkeä viesti oli se, että vaikka kunto on hyvä niin elopainoa pitää saada alas jotta kunto jaksaa kantaa painoa paremmin. Eli tällä hetkellä elopainoa taitaa olla jotakuinkin 77 kiloa ja pitutta on 177 cm. Eli painoindeksin osalta ollaan normaalin ylärajoilla.

Aiemminkin esim. gyne on todennut, että kannattaisi muutama kilo tiputtaa. Ei sen vuoksi, että varsinaisesti tarvitsisi, mutta sitä sitten helposti lipsahtaa ylipainon puolelle kun on muutoinkin normaalin ylärajalla. Mikä on ihan fiksua. Mutta enpä ole aiemmin ottanut asiaa todesta.

Taustasta nyt sen verran vielä, että sairastan endometrioosia. Kertaalleen laparoskopioitu ja uutta kystaa pukkaa, mutta pysynyt pillereillä aisoissa. Lisäksi tällä hetkellä odottelen verikoetuloksia joista selvinnee miksi vatsani kramppailee ja kipuilee ja on täynnä ilmaa. Eli ärtyneen paksusuolen oireyhtymää lekuri epäili, mutta odotellaan nyt ensin tuloksia. Kuitenkin tuon epäilyn vuoksi olen nyt viikon ollut aikalailla herkku lakossa. Kun tiedän, että sokeri aiheuttaa ilmaa ja kramppeja. Myöskään alkoholiin en ole koskenut nyt muutamaan viikkoon. Pieni repsahdus sattui viime viikonloppuna kun tulin syöneeksi palan suklaakakku ja pienen palan piirasta. Mutta kuitenkin suurimman osan viikkoa siis herkuitta eikä oikeastaan ole edes tiukkaa tehnyt. Menee vaan kaapissa olevat suklaat pilalle :)

Liikuntaa kyllä tulee harrastettua. Viimeiset 2 ja puoli vuotta olen ollut erään kuntosalin jäsen. Toisaalta vaihtelevalla menestyksellä tullut käytyä. Ja itse kuntosalin puolella en viihdy ollenkaan. Eli erilaisilla tunneilla käyn. Tällä hetkellä pääosin Flowssa (hidastempoista joogan, taistelulajien, pilateksen jne. yhdistelmää), BodyCombatissa (taistelulajien yhdistelmä "varjonyrkkeillen"), Spinningissä (fillarointia musiikin tahtiin), PowerStepissä (askellusta steppilaudan kanssa ja isojen painojen kanssa lyhyitä lihaskunto-osuuksia), BodyPumpissa (lihaskuntoliikkeitä) ja venyttelytunnilla. Kuitenkin tuo innostus on ollut aika jaksottaista. Välillä jaksan käydä neljä viisi kertaa viikossa ja sitten toisinaan ei huvita ollenkaan. Kesällä en käynyt ollenkaan, mutta silloin kyllä fillaroin töihin päivittäin. Eli noin 20 kilometriä päivässä.

Ruokapäiväkirjaa olen yrittänyt tässä pitää excel-muodossa, mutta hyvinkin takkuista on. Ajattelinkin, että ehkä blogi innostaa parempiin suorituksiin. Eli yritän tässä "aloitaa" tämän ylläpidon jo viime viikosta excel-päiväkirjan avulla. Niin ja puntari pitänee hankkia? Sitä kun en omista :)